Stichting Oktober 44
Mail Facebook Twitter Instagram

9 juni 2013

 

Op 5 juni 2013 werd de jaarvergadering gehouden van de Stichting oktober 44, in Putten. De stichting houdt de herinnering aan de razzia levend, onder meer door het museum te beheren, en om contacten te stimuleren tussen iedereen die het onderwerp een warm hart toedraagt. Zo gaan er regelmatig jongeren uit Putten op reis naar Ladelund, om de oud Puttenaren te herdenken die daar in het kamp hebben gezeten, maar ook om jonge Duitsers te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

 

Ik zei dus graag “ja” toen het bestuur mij vroeg of ik in het kort iets over De laatste winter wilde komen vertellen op die avond. Niet alleen omdat ik dan de voorzitter een exemplaar kon aanbieden, maar ook omdat mijn boekenstand druk bezocht werd en ik de kans had om al die mensen uit Putten met hun bijzondere verhalen te ontmoeten. Zo was er een meneer die zijn halve familie had verloren tijdens de razzia. En de penningmeester, die zo enthousiast over het nieuwe museum kon vertellen dat ik zeker weet dat dat museum er binnenkort gaat komen. En de voorzitter, die nog zuiniger op zijn boeken is dan ikzelf, had niet gedacht ooit nog mijn meerdere op dat vlak tegen te komen. En natuurlijk Jannes Priem, de laatste overlevende van de razzia, op wie ik erg gesteld ben geraakt.

 

Best veel mensen hebben een exemplaar van De laatste winter aangeschaft. Dat is natuurlijk erg leuk, maar ook spannend, want ik ben erg benieuwd hoe men juist in Putten op mijn verhaal zal reageren. Het blijft natuurlijk een verzonnen verhaal tegen een historische achtergrond.

 

Na afloop werd ik nog uitgenodigd om een drankje te drinken met de “harde kern” van de stichting, en heb ik mij natuurlijk meteen als sympathisant aangemeld. Dank aan jullie allemaal in Putten voor deze bijzondere ervaring!

 

Reageren

Terug naar de blogpagina

 

Hieronder een fotoreportage van mijn bezoek. Klik op de afbeeldingen om de volledige foto te zien!

 

De boekenverkoop ging goed die avond!

Goede opkomst op de jaarvergadering: 150 van de ruim 900 leden.

Aan het begin mocht ik wat over De laatste winter vertellen…

… en heb ik een exemplaar aangeboden aan de voorzitter van de Stichting oktober 44.

De voorzitter leest de quote van Jannes Priem voor, die in de flaptekst staat.

Jannes Priem, de laatste overlevende van de razzia, nu 87 jaar oud, had een goede avond!

Henk Vaessen, schrijver van De stille finale, een boek dat ook in Putten speelt, en ik ruilen onze boeken.

 

 

 

Reageren

Terug naar de blogpagina