Lezing Schiedam
Mail Facebook Twitter Instagram

17 mei 2013

 

Vandaag was ik bij boekhandel PostScriptum in Schiedam. Ondanks het slechte weer was de opkomst goed.

 

Er waren ook een paar mensen aanwezig die zelf nog herinneringen aan de oorlog hadden. Naar aanleiding van de foto’s die ik liet zien kwamen ook hun verhalen los,  het was boeiend om te horen hoe zij het beleefd hadden. Een mevrouw vertelde dat zij in Schiedam een meneer had gekend die daar in de oorlog was weggegaan omdat hij het dreigende voedseltekort en de her en der vallende bommen wilde ontlopen. Hij had een baan kunnen vinden in Gelderland en ging dus wonen in … Putten.

 

Ook hij is daar bij de razzia opgepakt en is nooit meer teruggekomen. Dat verhaal sloot mooi aan bij mijn boek, waar de hoofdpersoon ook door een speling van het lot in Putten terechtkomt, net op het foute moment.

 

Ruud Aret, de eigenaar van de winkel, had een prijsvraag uitgeschreven: wie volgens mij de meest originele vraag aan mij stelde zou een exemplaar van De laatste winter winnen.

De winnende vraag was: “Hoe keek u bij het ontstaan van het idee tegen deze oorlogsgeschiedenis aan en hoe was dit nadat het boek voltooid was?”

 

Het antwoord op deze vraag volgt in mijn volgende blog.

 

Reageren

Terug naar de blogpagina

 

Hieronder een fotoreportage van mijn bezoek. Klik op de afbeeldingen om de volledige foto te zien!

 

Mijn boek in goed gezelschap van Inferno van Dan Brown. Ook van Luitingh-Sijthoff!

Ruud Aret, de eigenaar van boekhandel PostScriptum.

Een extra mooie opdracht in mijn boek voor de bedenker van de origineelste vraag.

 

Reageren

Terug naar de blogpagina